Enschede

Medische pedicure

Als medisch pedicure heb ik een professionele kijk op de gezondheid van uw voeten.

Ik analyseer de conditie van uw voeten en inventariseer de eventuele klachten. Daarnaast worden uw voeten goed gecontroleerd op bijv. de aanwezigheid van een ingroeiende nagel, schimmelnagel, likdoorn, kloven en andere problemen die zich kunnen voordoen. Door deze problemen tijdig te signaleren voorkomt u erger. 

Een medisch pedicure verzorgt niet alleen de basis- en cosmetische voetzorg, maar behandelt ook de risicovoet. 

Diabetische voet

Heeft u Diabetes Mellitus, dan zijn uw voeten extra kwetsbaar. Uw voeten hebben goede zorg en behandeling nodig. Voer zelf de nodige preventieve zorg uit, maar laat uw voeten ook regelmatig controleren en behandelen door een medisch pedicure. Ook als u geen voetproblemen heeft. Het preventief voorkomen van voetproblemen is namelijk één van de belangrijkste taken van de medisch pedicure. Naast de instrumentele behandeling geeft de medisch pedicure ook adviezen over de verzorging van uw voeten en de keuze van schoenen. Ook kan zij vroegtijdig problemen signaleren en u doorverwijzen naar een volgende discipline, zoals bijvoorbeeld de huisarts, specialist of een podotherapeut.

Vergoedingen diabetische voet

Misschien komt u, als diabetespatiënt, in aanmerking voor een vergoeding van (een deel van) de behandelingskosten voor de medisch noodzakelijke voetzorg.

Sinds 1 januari 2016 is de podotherapeut verantwoordelijk voor het regisseren van de zorg voor een diabetesvoet. De podotherapeut voert de eerste screening uit om te bepalen wat de risicofactoren zijn. Informeer van te voren bij een podotherapeut bij u in de buurt of u wel of niet voor vergoeding in aanmerking komt. 

Reumatische voet

Reuma is een verzamelnaam voor meer dan 100 aandoeningen aan gewrichten, spieren en pezen. De bekendste vormen zijn Artrose, Ziekte van Bechterew, Jicht, Reumatoïde Artritis en Fibromyalgie. Voeten van reumapatiënten hebben extra zorg nodig. Ze zijn namelijk kwetsbaarder dan de voeten van gezonde mensen. 

Heeft u reuma, laat uw voeten dan regelmatig behandelen door mij als medisch pedicure.  Reuma vergroot nl. de kans op voetproblemen. Naast mijn kennis over reumatische aandoeningen, weet ik ook waar ik op moet letten en kan ik u adviseren op het gebied van huidverzorgingsmiddelen en schoenkeuze. Mocht het nodig zijn dan zal ik u doorverwijzen naar een volgende discipline als bijv. huisarts, specialist of podotherapeut.

Vergoedingen reumatische voet

Als u als reumapatiënt naar een medisch pedicure gaat, komt u misschien in aanmerking voor een vergoeding van (een deel van) de behandelingskosten. Informeer van te voren bij uw zorgverzekeraar

Bron: 
www.provoet.nl
www.podoservices.nl 

  • Home
  • Medische pedicure